Ve Vysokém Mýtě hořelo Sport Centrum. Ve Skutči zase pergola u domu

Zdroj: HZS Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Včerejší den přinesl několik požárů. Čtyři jednotky hasičů jely odpoledne k požáru pergoly ve vesnici Lažany. Dále hasiči zasahovali ve Vysokém Mýtě, kde se kouřilo ze střechy Sport Centra.

Požár pergoly, která přiléhala k domu, dostali hasiči rychle pod kontrolu. „Podařilo se jim tak ochránit přilehlý objekt. Dále museli rozebrat dřevěnou stěnu a část střechy, aby se dostali nad místo hoření a mohli prostor zkontrolovat termokamerou,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Mačát.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kvůli dalšímu požáru musel být zvednut celý první stupeň. Hasiči dorazili na místo a viděli, jak se kouří ze střechy Sport Centra, které přiléhá k městskému úřadu. „Před příjezdem hasičů již prvotní zásah provedl pracující dělník práškovým hasícím přístrojem. Hasiči museli na místě rozebrat pomocí motorové pily a páčidla část střechy a vybrat skelnou vatu, aby se dostali ke skrytému požáru,“ popsal Mačát. Celá budova skončila zakouřená a přes vzduchotechniku došlo k zakouření kanceláře městského úřadu. Hasiči odvětrali budovy a zkontrolovali místo termokamerou. Při požárech nebyl nikdo zraněn a příčiny se stále vyšetřují.