Rumunský řidič převážel léky na výrobu pervitinu. Teď mu hrozí až osmnáct let vězení

Zdroj: Pixabay

PARDUBICKÝ KRAJ – Pardubičtí celníci zastavili na konci února u hraničního přechodu dodávku, jedoucí z Polska do Rumunska. Uvnitř dodávky se skrývalo šest set kilogramů léků s obsahem efedrinu a pseudoefedrinu. Na černém trhu by vyrobené drogy přesáhly částku sto čtyřicet milionů korun.

Hlídka mobilního dohledu u hraničního přechodu s Polskem vytipovala a zastavila nenápadný bílý náklaďák. „Při kontrole zjistili ve vozidle rumunské imatrikulace nelegální přepravu zboží. Konkrétně se jednalo o 1.629.000 kusů tablet léků s obsahem efedrinu/pseudoefedrinu s označením EFEDRINA ARENA 50mg tablets a COLD RELIEF 5mg/120mg tablets, které se používají jako prekurzor při výrobě psychotropních látek,“ upřesnila mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Ludmila Říhová Zezulová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo přijeli příslušníci protidrogového oddělení Generálního ředitelství cel a proti podezřelému řidiči zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny mu hrozí trest deset až osmnáct let za mřížemi.