Drama na Chrudimsku: Řidič se nemohl z potápějícího auta v rybníku dostat ven

Zdroj: Policie ČR Pardubice

CHRUDIMSKO – Na tísňovou linku volal dnes o půl čtvrté ráno řidič v nesnázích. Ve Švihově sjel s autem do rybníku, nemohl se dostat z auta ven a navíc neumí plavat. Zachránil mu život muž, který jel kolem se sypačem.

Chvíli po řidiči zavolal na policii muž a uvedl, že projíždí kolem rybníka a vidí potápějící se auto a pohyb uvnitř. „Tento devětačtyřicetiletý zachránce neváhal a skočil do ledové vody, kdy i teplota vzduchu byla pod nulou, a snažil se řidiče z auta vyprostit. To se mu naštěstí podařilo a jisto jistě zachránil řidiči život,“ uvedla mluvčí policie Markéta Janovská. Musel k němu v ledové vodě uplavat patnáct metrů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mezitím už spěchalo na místo osm jednotek hasičů, potápěči, policie i záchranka. Sedmapadesátiletý řidič skončil ihned v péči zdravotníků a odvážnému zachránci poskytli hasiči náhradní oblečení a tepelný komfort.

Potopené auto pod hladinou rybníka se podařilo vytáhnout díky potápěčům z HZS Olomouc a jeřábu, na který bylo vozidlo uvázáno. Hasiči z člunu zkoumali, zda z vozu neunikaly provozní náplně, a tím padám se na hladině neutvoří ropné skvrny. Přijel i správce rybníku. Zásah skončil po půl osmé ráno.