Agresivní muž zkoušel stínový box na strážníka. Poté simuloval záchvat a vyhrožoval zabitím

Zdroj: Pixabay

PARDUBICE – Opilý muž o víkendu v obchodním domě v Pardubicích shodil pivo a odmítal ho zaplatit. Začal se hrubě chovat k zaměstnancům a ti na něho zavolali strážníky městské policie.

Strážníci vyjeli do obchodního domu ke konfliktu s neplatícím agresivním zákazníkem. Ten byl hrubý k personálu, házel po prodavačce peníze a vše doprovodil rychlým pohybem pěsti. „Ukázalo se, že jde o strážníkům 34letého dobře známého problémového muže s bohatou minulostí,“ uvedl mluvčí městské policie Jiří Sejkora. Muže odvedli k dechové zkoušce, kterou muž nechtěl absolvovat a dýchal do přístroje nosem. Nakonec mu  naměřili 2,61 promile alkoholu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při převozu na záchytku muž zkoušel box proti jednomu ze strážníků až do vzdálenosti nepříjemně blízké. Proto mu nasadili pouta. Následně muž simuloval záchvaty křeče a nato epileptický záchvat. Když se zdravotníci ze záchytky shodli na tom, že poputuje do zamřížovaného pokoje, začal simulovat mdloby. Muž po chvíli  zjistil, že mu takové divadlo stejně nepomůže, tak začal všem vyhrožoval zabitím a dělal v cele kliky. Po propuštění musel strážníkům zaplatit pokutu.