Rodiče, v polovině dubna můžete zapsat své dítě do některé z pardubických základních škol

Zdroj: Město Pardubice

PARDUBICE – Do pardubických základních škol můžete přijít se svým dítětem k zápisu prvňáčků 19. a 20. dubna od jedné hodiny odpoledne do šesti hodin večer. Zápisy se týkají dětí narozených do konce srpna 2017. Do osmnácti zřízených škol by se mělo zapsat asi tisíc dětí.

Žádost o přijetí nebo odklad si mohou rodiče tradičně připravit předem v aplikaci: zapisyzs.pardubice.eu. Aplikace je spuštěná ode dneška. Rodiče v ní najdou všechny potřebné informace. Vyplněnou žádost pak vytisknou a přinesou k zápisu do vybrané školy. „V současné době máme základní školy plné téměř na sto procent kapacity, avšak z devátých tříd letos odchází silný ročník, více než tisíc sto dětí. Mohu ujistit všechny rodiče pardubických dětí, které v Pardubicích skutečně bydlí, že našich osmnácti základních škol je kapacitně připraveno přijmout v rámci školských spádových obvodů všechny pardubické děti,“ sdělil náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ukrajinské děti ale půjdou k zápisu v jiném termínu, tedy v době, kdy už budou pardubické děti do škol přijaty, a to až 1. června 2023. Pravidla pro zápisy zůstávají stejná. Jsou ve prospěch pardubických dětí, které mají trvalý pobyt ve městě a skutečně tam bydlí. Ředitelé budou po rodičích vyžadovat i doložení skutečného bydliště ve spádovém obvodu školy.

Co všechno rodiče k zápisu dítěte potřebují

K zápisu rodiče potřebují rodný list dítěte a průkaz totožnosti, kterým prokáže vztah k dítěti. Body navíc je možné získat i za skutečné bydliště dítěte. K jeho prokázání musejí rodiče řediteli doložit užívací právo zákonného zástupce k objektu skutečného bydliště dítěte, výpis z katastru, nájemní smlouvu nebo jiný doklad, že s dítětem na uvedené adrese bydlí. Veškeré informace a podmínky zápisu rodiče naleznou tradičně na stránkách jednotlivých škol a na webu