Cizinec převážející dřevo skončil v hledáčku policie. Proč?

Zdroj: HZS Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Převoz dřeva na jízdní soupravě vyšel 13. března řidiče cizí národnosti pěkně draho. Nejen, že muž řídil s cizí kartou řidiče, ale vozidlo bylo přetížené o dvanáct a půl tuny. Celková kauce se vyšplhala na dvě stě tisíc korun.

Policisté ze silničního dohledu kontrolovali na silnici č. I/35 soupravu složenou z motorového vozidla Volvo a nemotorového vozidla MHS. „ Po jejím zvážení policisté zjistili, že celková váha soupravy překročila maximální přípustnou hmotnost o 12 443 kilogramů. Dále se ukázalo, že devětadvacetiletý cizinec řídil na jinou kartu řidiče, za což mu hrozí až padesát tisíc pokuta a zákaz činnosti na tři až šest měsíců,“ uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidiči i provozovateli vozidla udělili policisté kauci padesát tisíc korun a dopravci kauci sto tisíc korun. Další jízdu řidiči policisté zakázali do doby, než bude váha vozidla splňovat předepsané normy. Po přeložení nákladu mohl řidič pokračovat dál v jízdě.