Občané Svitav dostanou ke svým domům kompostéry

Kompost Zdroj: Pxhere

SVITAVY – Stále máte možnost se připojit k akci a vyplnit krátký dotazník k získání kompostéru zdarma. Za rok na jaře by se kompostéry mohly začít dovážet obyvatelům rodinných a bytových domů se zahradou.

Město Svitavy chce snížit množství komunálního odpadu. Jednou z cest je vyčlenění bioodpadu.  Lidé mají také od roku 2021 možnost v rodinné zástavbě třídit plasty přímo od svého domu. V příštím roce je možnost pustit se i do kompostování. „Město proto zvažovalo podání žádosti v dotačním titulu, který by zajistil zahradní kompostéry pro občany zdarma. Rozhodujícím kritériem pro podání žádosti byl zájem občanů,“ objasnila mluvčí města Kateřina Kotasová. Minulý měsíc občané města vyplňovali krátký dotazník, který se týkal získání kompostéru zdarma. Ten vyplnilo již pět set zájemců a proto město podalo žádost o dotaci na nákup tisíců kusů kompostérů. Ještě stále máte možnost se k této akci připojit.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Letos na podzim se může vypsat výběrové řízení na dodavatele a příští jaro tak mohou kontejnery občané dostat ke svým domům se zahradou.