Kontrola železnic v kraji odhalila sprejerství, přecházení kolejí i poškození kabelů

Zdroj: Policie ČR Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Mezinárodní policejní kontrolní akce na železnici proběhla minulý týden po celém Pardubickém kraji. Policisté v průběhu zjistili přestupky, poškození majetku a zastavili i řidiče pod vlivem drog a alkoholu.

Akce s názvem 24-BLUE RAD je zaměřená na kontroly vlakových nádraží, osobních i nákladních vlaků a železničních přejezdů. „Zaměřili jsme se na to, zda se osoby pohybující se v blízkosti železnice nedopouštějí přestupkového jednání nebo trestné činnosti,“ vysvětlila mluvčí policie Lenka Vilímková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kontroly odhalily například chodce přecházejícího přes přejezd v době výstražných světel červené barvy, přestupek policisté vyřešili na místě v příkazním řízení. Jeden řidič jel přes přejezd v době výstražných světel červené barvy. Tři řidiči náklaďáků nerespektovali značku zákaz vjezdu nákladních automobilů na železniční přejezd. Dva muži řídili pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem drog. Jeden trestný čin byl kvalifikovaný jako maření úředního rozhodnutí a vykázání. Poslední kontrolovaný řidič neměl na vozidle platnou technickou kontrolu.

Dále policisté tento měsíc přijali oznámení o sprejerství v tunelu pod železničním koridorem v Chocni. Neznámý pachatel tam nastříkal šestadvacet nápisů a symbolů. Majiteli tak způsobil škodu sedmdesát tisíc korun. Jedná se o poškození cizí věci, v případě dopadení hrozí pachateli vězení až jeden rok.

Zatím neznámý pachatel poškodil kabelový rozvaděč v blízkosti kolejí u Přelouče. Policisté na místě zjistili, že skříň kabelového rozvaděče má poškozená dvířka a dále jsou poškozeny elektrické kabely. Policisté případ zatím prověřují jako přestupek proti majetku.