Zastavte se na některém z dokumentárních filmů na festivalu v Malé scéně

Zdroj: Město Ústí nad Orlicí

ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na Malé scéně v sobotu začal festival dokumentárních filmů nazvaný Jeden svět, na který se můžete zastavit během celého týdne. Na festivalu shlédnete třináct dokumentárních filmů a devět debat.

Festival zahájil snímek Farmář a hipster, který ukázal dva naprosto odlišné světy, venkovský a farmářský, otevřel i téma udržitelného hospodaření. „V rámci doprovodného programu proběhnou letos dvě akce – úterní cestovatelská přednáška a následná debata s ústeckým rodákem Přemyslem Fabiánkem a páteční setkání s novinářem Jaroslavem Kmentou na téma ruská mafie a vznik organizovaného zločinu v Česku. Během obou víkendů se v rámci festivalového stánku představí orlickoústecká pobočka Scuk.cz, kde lze online nakoupit od lokálních farmářů a malovýrobců. Součástí bude i ochutnávka farmářských produktů,“ sdělilo vedení města. Zajímavými filmy nabitý týden zakončí v sobotu snímek s detektivním thrillerem – Kuciak: vražda novináře a debatou s Kuciakovou spolupracovnicí Pavlou Holcovou a novinářem Jaroslavem Kmentou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výtěžek festivalu i letos pomůže našemu kraji. Poputuje rodině tříleté Viktorky Čejkové z Dolní Dobrouče, která trpí mukopolysacharidózou typu 3A. Jde o vrozené metabolické a nevyléčitelné onemocnění, postihující funkci nervového systému. Peníze pomohou Viktorce v boji s nemocí a věnují se na zdravotní a pohybové pomůcky, rehabilitace, léčebné pobyty a úpravy bytu na bezbariérový.