Na Velký pátek až do Velikonočního pondělí vás na Veselém Kopci čeká oblíbený velikonoční program

Zdroj: NMVP Vysočina

CHRUDIMSKO – Na Veselém Kopci vás čeká od Velkého pátku do Velikonočního pondělí oblíbený program nazvaný Velikonoce na Veselém Kopci. Na programu uvidíte i ukázky velikonočního pečiva a prohlédnete si, jak vypadají vnitřky roubenek.

Dozvíte se, proč se na Zelený čtvrtek peklo pečivo jidáš, jaké se tradičně zdobily kraslice na Horácku nebo co dříve lidé jedli na Boží hod velikonoční. Nepřijdete ani o ukázky tradičně zdobených předmětů a zdobených vajíček. „Zajímavé jistě budou i ukázky zhotovování velikonočních předmětů: pletení pomlázek, zdobení kraslic různými technikami, pečení svátečních perníků do forem a dalších. Na Veselý Kopec přijali pozvání lidoví řemeslníci, kteří nejen předvedou svoji dovednost, ale nabídnou své výrobky k prodeji,“ sdělila Ilona Vojancová z Muzea v přírodě. On-line vstupenku si na celý program nelze uplatnit ani zakoupit.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Doprovodný kulturní program:
– 7. dubna – Cimbálková muzika Kobylka, Pardubice
– 8. dubna – Folklorní soubor Kalamajka, Havlíčkův Brod
– 9. dubna – Národopisný soubor Kohoutek, Chrudim