Miss OK 2023 již zná své vítězky! Finálový večer se nesl v duchu rušných dvacátých let

Miss OK
Fotky Studio Rožnov

OLOMOUC – V olomouckém Sklubu se ve čtvrtek 13. dubna uskutečnil 9. ročník Miss OK, který byl letos stylizovaný do dvacátých let minulého století. Galavečer moderovala dvojice Eva Decastelo a Petr Šimek. Absolutní vítězkou se nakonec stala Alžběta Křížová.

Finále soutěže Miss Opravdová Krása 2023 je za námi, vítězky jsou známy. Jak to všechno dopadlo? Jako první se vyhlašovala Miss Face, kterou se stala Alžběta Křížová z Hradce Králové . Diváci v této kategorii pro finalistky hlasovali na místě. Korunka Miss Internet připadla Karmele Hoškové z Krnova, tu si fanoušci zvolili v online hlasování. Poté došlo na lámání chleba, když se začaly oznamovat stupně vítězek. Titul Druhé vicemiss OK si odnesla Veronika Horáková z Hradce Králové. Šerpu První vicemiss OK ukořistila Anna Harbichová z Jeseníku. Vrcholem večera bylo samozřejmě oznámení letošní Miss OK, které připadlo jedinečné Alžbětě Křížové. Jako by návštěvníci předpověděli ráz večera.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Večer plný krásy, napětí a radosti

Čtvrtek byl nabitý už od brzkých ranních hodin, kdy dívky dorazily na fitting šatů a nácvik choreografie. Zatímco sál ikonického Sklubu se zaplňoval výzdobou, finalistky nabývaly na nervozitě. Vše se blížilo sedmé hodině večerní, kdy celý program začal. Diváci se ale v sále usazovali už od šesti hodin. Na podporu dívek dorazily někdy i celé jejich rodiny. Někteří návštěvníci si nachystali také podpůrné transparenty. Atmosféra byla příchodem obecenstva ještě více napjatá.

Očekávaný začátek obstarala hudební vložka v podání kapely Rockabilly Juniors. Následně už přišly na pódium finalistky s jejich úvodní choreografií ve stylu dvacátých let minulého století. O hladký průběh večera se postaralo dynamické duo moderátorů Eva Decastelo a Petr Šimek, kteří hned po vystoupení uvedli také členy poroty. V jejím čele stál ředitel soutěže Roman Štěpánek, který se také angažoval na přípravách finálového večera. „Celý den jsme pracovali, aby bylo vše, jak má být. Večer zatím probíhá podle našich představ,“ vyjádřil se Štěpánek k již probíhajícímu finálovému galavečeru. Spokojený byl i s konáním soutěže v Sklubu. „Mám Sklub rád a je skvělé, že letos se Miss koná již podruhé tady. Tohle místo má své genius loci,“ podotknul.

Jakmile se obecenstvo seznámilo s moderátory, dívkami i kapelou, začala ta pravá show. Slečny tančily, předvedly číslo ve stylu grotesky, promenádu v plavkách a krásné šaty ze svatebního studia Dany Svozílkové, kapela odehrála známé kultovní písně, a to vše doplňovaly vstupy sehraných moderátorů. Finalistky také dostaly poprvé v historii soutěží Miss otázky generované umělou inteligencí. Ozvláštněním byla dvanáctiletá Laura Mohylová, která předvedla dechberoucí baletní vystoupení.

Po vyhlášení vítězek zavládly na pódiu emoce. Na tvářích dívek byla vidět radost, vděčnost i mírné zklamání některých z nich. To ale vylepšila návštěva fotobudky od Lukáše Navary, která byla umístěna v předsálí společně s ochutnávkou vitaminových drinků značky FitLine, a místním pivem Tvarg.

Miss OK

Miss OK