Ve Fabrice Svitavy proběhnou příští týden zápisy do mateřských škol

Zdroj: Pixabay

SVITAVY – Už v příštím týdnu můžete své dítě přihlásit do mateřské školy. Zápis se uskuteční od jedné do pěti hodin odpoledne v kulturním centru Fabrika Svitavy.

Děti, které dosáhnou nejméně třetího věku před začátkem školního roku a mají trvalé bydliště v příslušném obvodu, se do mateřských škol přijímají přednostně. Díky narozeným dětem v předchozích letech se letos a v příštím roce očekává velký počet uchazečů. Pokud jsou tedy vašemu dítěti tři roky, nemusíte mít strach. „Kritéria pro přijetí jsou nastavena tak, aby všechny svitavské děti, které dosáhnou věku tří let do konce letošního srpna, byly do školek umístěny. I kdyby se to nepodařilo hned v prvním kole,“ vysvětlil starosta města David Šimek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve Fabrice proběhne i druhé kolo zápisu, a to v úterý 23. května opět od jedné do pěti hodin. Přihlášku podle svých priorit podávejte ideálně do jedné, max. dvou mateřských škol, čímž se zjednoduší proces přijímání dětí. Od 1. září se stane předškolní vzdělávání povinným pro děti, které dovrší pěti let do 31. 8. 2023.

Při zápisu je nutné doložit:

  • prostou kopii rodného listu dítěte
  • doklad o očkování od praktického dětského lékaře (netýká se dětí plnících povinné předškolní vzdělávání)

Další podmínky a kritéria pro přijímání dětí jsou zveřejněny na webové stránkách MŠ, úřední desce MŠ, a dalších.