Půlnoční zpověď aneb, jak zmást diváky až do bezvědomí…

Marku Lamborovi to jako knězi Albertu Machovi velmi sedí. To ostatně diváci viděli už v předchozí minisérii Poslední oběť. A také logicky očekávali, že krimi série Půlnoční zpověď bude volným pokračováním. To se ovšem diváci pěkně spletli.

V seriálové novince Půlnoční zpověď se  Marek Lambora opět objeví jako kněz Albert Mach, ale krimi příběh se bude tentokrát hlouběji zajímat o minulost sourozenců Alberta a Stely Skoumalové (Markéta Plánková). Dozvíme se staré křivdy a tajemství a důvod, proč spolu tihle dva roky nemluví.  To je ovšem trochu matoucí, protože předchozí krimi sérii dvojice sourozenců zakončovala ve velkém porozumění a ve vzájemné lásce, kdy především Albert svěřil Stele dlouho utajované důvody, proč se stal knězem.  A najednou se v nové mini sérii dozvíme, že spolu léta nemluví… Cože??? Co se stalo? Něco jsem přehlédla?

Osmidílná mini série Půlnoční zpověď se natáčela v létě 2021. Scénáristky teď vysvětlily, že příběhy chystaly v podstatě souběžně: „Chtěly jsme připravit projekt, který by byl pro diváky napínavý, plný emocí, a hlavně zábavný, takový oddychový román do vlaku nebo na letiště. Vznikl tak příběh o psycholožce Stele, u které si její klientka nechala záhadnou kabelku. Přidaly jsme jí problématického bratra Alberta a to, že vyrůstali v dětském domově. Spíš, než klasickou detektivku jsme chtěly probudit emoce, protože emoce a vztahy jsou základem každého dramatického příběhu,“ vysvětlují scénáristky sestry Bártovy. „Do toho jsme během natáčení připravovaly Poslední oběť jako nový příběh sourozenců Stely a Alberta, co si k sobě našli cestu! S novým dějem a postavami. Seriály se doplňují, ale rozhodně na sebe nenavazují! Divák se k nim může vracet nezávisle a nezáleží, který z nich si pustí dřív,“ popisují zrod příběhu autorky Kateřina a Jitka Bártů. Tím se sice vysvětlují nejasnosti, nic to však nemění na tom, že mnoho diváků bylo zmatených nebo dokonce zklamaných.

Malého Alberta si v příběhu zahrál Adam Vojtek a Stelu ztvárnila Agáta Tandlerová. Malý Adam, syn rockera Pepy Vojka a tanečnice Jovanky Vojtkové, je před kamerou ostřílený matador a kameru má rad. „Na place mě kromě natáčení baví sledovat a zjišťovat, co a jak funguje a proč to tak je. Kameramany, ostřiče, osvětlovače… Hned potom mě nejvíc baví prověřovat catering a místní zajímavosti,“ prozrazuje malý herec, který nedostal od scenáristek snadný úkol. „Nejtěžší bylo hrát smutného, vážného a ubrečeného,“ prozrazuje malý herec, kterého si autorky Kateřina a Jitka Bártů vybraly na první dobou. Zatímco malý Albert se se svým velkým představitelem setkal, tak Stely na sebe neměly štěstí. „Jsem rád, že jsem se s Markem potkal osobě,“ upřesňuje Adam Vojtek.

Zdroj TV Prima