VIDEO: Honička policistů s řidičem skončila nehodou. Řidič jízdou ohrožoval okolí

Zdroj: Fotogalerie Policie ČR Pardubice

PARDUBICE – Řidič odmítl v pondělí v centru Pardubic zastavit silniční kontrole a začal policistům ujíždět. Svojí bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu a nakonec havaroval v příkopě. Odmítl testy na drogy a neměl ani řidičák.

Řidič auta značky Škoda Superb na výzvy policistů k zastavení nereagoval. „Ve městě několikrát projel křižovatky na červenou, jezdil po silnici zprava do leva a chvílemi jeho rychlost dosahovala až 170 km/hod. Do pronásledování se zapojilo několik policejních hlídek ve městě,“ popsala situaci mluvčí policie Markéta Janovská. Při průjezdu obcí Zminný dvaatřicetiletý muž nezvládl v pravotočivé zatáčce předjíždění a havaroval do příkopu.

Policisté použili donucovací prostředky a provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle ale muž odmítl. Stejně tak i odběr biologického materiálu. Policisté navíc zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel a proto událost šetří jako podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech byl řidič ze zajištění propuštěn.