Čekají vás omezení v dopravě. V Klášterci nad Orlicí probíhá rekonstrukce silnice

Zdroj: Krajský úřad Pardubice

ORLICKOÚSTECKO – Rekonstrukce silnice v místech, kde obec budovala kanalizaci, přinese řidičům objížďku a dopravní komplikace. Práce jsou rozděleny do dvou etap a první má být dokončena v říjnu.

Od Žamberka až po křižovatku u mostu přes Divokou Orlici se opravuje silnice. Součástí prací je nové odvodnění, oprava opěrných zdí a vybudování nových. Celý úsek bude mít nové svislé a vodorovné značení. „Počítá se s kompletní výměnou asfaltových vrstev. V úsecích, kde to stávající stav vyžaduje se provede výměna celé konstrukce,“ objasnil náměstek hejtmana Pardubického kraje za dopravu Michal Kortyš.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

S ohledem na obslužnost vesnice je oprava rozdělena do dvou částí. První fáze stavby potrvá do 15. srpna, druhá začne 16. srpna a práce mají skončit do konce října. Objížďka mezi Zbudovem a obcí Klášterec nad Orlicí povede přes Líšnici a Pastviny. Autobusová zastávka Zbudov zůstane po dobu stavby uzavřena a začne platit výlukový řád. Poté bude následovat druhá etapa rekonstrukce a to v dalším roce.