Velký požár finského domu v Ohrazenicích: Může za něj zřejmě nedopalek

Zdroj: Městská policie Pardubice

PARDUBICE – Včerejší rozsáhlý požár v Ohrazenicích přinesl škodu pět milionů korun. Před půl šestou hodinou večer na místo spěchaly čtyři jednotky hasičů i strážníků. Strážníci museli dokonce oddělovat účastníky vzájemného sporu.

Jednotky hasičů dorazily se strážníky na místo už v době, kdy už skoro celý dům pohltily plameny. Dle vyšetřovatelky začalo hořet venku a plameny se šířily po dřevěném obložení domu. Strážníci museli uzavřít dopravu v okolí místa požáru a najít majitele parkujících vozidel, která bylo potřeba přeparkovat, aby mohla projet technika hasičů. Hasiči i strážníci natahovali hadice, vypomáhali s dopravou materiálu a řešili také vypjaté emoční situace jednotlivých účastníků vzájemného sporu. „Nasazen byl potřebný počet útočných proudů tak, aby byly plameny včas zlikvidovány. Jeden proud ochlazoval sousední dům a další byl nasazen z automobilového žebříku,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Díky požární stěně a ochlazování objektu se plameny nepřenesly dále. Podařilo se zachránit psa a jedna osoba skončila se zraněním. Pravděpodobnou příčinou požáru je hra dětí do patnácti let, odhozený nedopalek.