Honička na Domažlicku! Zdrogovaný řidič ujížděl před policií v kradeném autě

Zdroj: PČR

DOMAŽLICKO – Pět policejních aut se v sobotu kolem poledne pustilo do pronásledování ujíždějícího řidiče osobního auta, které bylo předtím ukradeno v Německu.

Muž za volantem ujížděl po úzkých cestách přes několik obcí v okrese Domažlice místy i stošedesátikilometrovou rychlostí a ohrožoval tak nejen protijedoucí řidiče a ostatní účastníky silničního provozu, ale i lidi, kteří se nacházeli v obcích mimo dopravní komunikace. „Řidič byl zadržen po patnáctikilometrovém pronásledování v jedné z obcí na Domažlicku, když po několika drobnějších dopravních nehodách, které způsobil, s vozidlem havaroval. Policejní hlídka v tomto okamžiku zabránila jeho útěku, a i se spolujezdcem jej zadržela,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová. „Policisté řidiče na místě ztotožnili, kdy se jednalo o šestadvacetiletého muže z Plzeňska. U dotyčného byl proveden test na návykové látky s pozitivním výsledkem.  Operativně pátrací činností policisté dále zjistili, že se v průběhu několika měsíců, pravděpodobně od června letošního roku, dopouštěl převážně na území okresu Domažlice trestné činnosti, a to především majetkového charakteru,“ dále sdělila mluvčí.

Policejním komisařem byl muž obviněn ze spáchání hned několika krádeží, kdy v červnu odcizil v Domažlicích taktéž osobní auto. V měsíci červenci pak na jedné z benzinových čerpacích stanic v Plzni natankoval do osobního vozidla palivo a bez zaplacení z místa odjel. V říjnu, na jedné z benzinových čerpacích stanic v obci Folmava, ukradl karton cigaret a v listopadu odcizil v obci Domažlice ze zaparkovaného auta katalyzátor, který následně prodal. Uvedených krádeží se obviněný dopustil i přesto, že již byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen. „Dále je dotyčný obviněný ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedeného jednání se obviněný dopouštěl opakovaně, kdy řídil motorová vozidla, ačkoliv mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Právě za tyto trestné činy je dotyčný vazebně stíhán domažlickými policisty z oddělení obecné kriminality. O umístění obviněného do vazby rozhodl na začátku minulého týdne Okresní soud v Domažlicích. Zároveň jsou již u soudu na něj podány dvě obžaloby,“ uzavřela Barbora Šmaterová.