Už sedí! 49letý muž z Domažlicka kradl zde i v zahraničí

Ilustrační fotografie, zdroj: Shutterstock

DOMAŽLICKO – V pátek policisté zadrželi devětačtyřicetiletého muže z Domažlicka, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání Ten i přes zákaz řídil motorová vozidla a opakovaně se dopustil několika krádeží nejen na území České republiky, ale i v zahraničí.

Hledaný byl v rámci silniční kontroly zastaven nýřanskou policejní hlídkou, která mimo jiné též zjistila, že muž řídí auto kradené v Maďarsku. Policie ho následně zadržela a předala vyšetřovateli z domažlického oddělení obecné kriminality. Ten dotyčného obvinil hned z několika krádeží, kterých se obviněný dopouštěl opakovaně, pravděpodobně od ledna letošního roku, a to nejen na území České republiky i za hranicemi. „Operativně pátrací činností policisté zjistili, že na Hostouňsku tento muž odcizil odstavené neuzamčené vozidlo, ve kterém se nacházel pracovní oděv, náčiní a další věci, čímž způsobil škodu ve výši přes 121 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.  Ukradené auto následně nechal odstavené u obce Stod. Pár dní poté ukradl další auto na Kdyňsku. „Ve vozidle se nacházely dva kusy pánských peněženek s doklady a finanční hotovostí, klíče a nářadí. Odcizením vozidla a věcí tak způsobil škodu přesahující částku 60 tisíc korun,“ řekla dále mluvčí.

Tímto ukradeným autem potom odjel do Maďarska, kde byl na hraničním přechodu mezi Maďarskou republikou a Rumunskou republikou zastaven a kontrolován hlídkou maďarské policie. Ta mu ukradené vozidlo zabavila. K návratu do České republiky si obviněný dopomohl taktéž ukradeným autem. To odcizil v Maďarsku předposlední lednový den, a v něm byl právě na začátku měsíce února zastaven a kontrolován nýřanskými policisty. „Obviněný muž se dopouštěl i dalšího protiprávního jednání, kdy v několika případech natankoval na benzinových čerpacích stanicích do vozidel palivo a bez zaplacení odjel. Uvedených krádeží se obviněný dopouštěl i přesto, že již byl za takový čin v posledních třech letech potrestán a v měsíci prosinci loňského roku byl podmínečně propuštěn z výkonu trestu,“ pokračovala Barbora Šmaterová.

Dále byl muž policejním komisařem obviněn i ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedeného jednání se obviněný dopouštěl opakovaně, kdy řídil motorová vozidla, ačkoliv mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. „Právě za tyto trestné činy je muž vazebně stíhán domažlickými policisty z oddělení obecné kriminality. O umístění obviněného do vazby rozhodl v sobotu Okresní soud v Domažlicích,“ uzavřela policejní mluvčí Barbora Šmaterová.