Dopravní nehoda osobního auta a vlaku na Tachovsku

Ilustrační fotografie, zdroj: ZZS

TACHOVSKO – Dnes kolem sedmé hodiny ráno došlo v Chodové Plané k dopravné nehodě osobního auta a vlaku. Na místo vyrazili hasiči z Tachova a Plané a vrtulník záchranné služby.

Řidička (rok narození 1996) osobního auta tovární značky BMW jela z Plané směrem na Cheb. V Chodové Plané před železničním přejezdem z dosud nezjištěných příčin vyjela mimo silnici a auto se odrazilo na kolejiště. V té době na železničním přejezdu svítilo světlo bílé barvy a závory byly zvednuté. Spolu v autě byla s řidičkou ještě spolujezdkyně (rok narození 1971). Do pár minut od této nehody ve směru z Plzně na Cheb vjel do kolejiště osobní vlak a došlo ke střetu, kterému nebylo možné zabránit. V době projíždění vlaku byl již železniční přejezd řádně zabezpečen, blikalo červené světlo a závory byly dole. V době střetu s vlakem byly naštěstí obě ženy mimo vozidlo a kolejiště. „Ve vlaku cestovalo přes 10 osob. Alkohol byl u řidičky dechovou zkouškou vyloučen. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, letecká služba, byly nasazeny drony. Věc je nadále v šetření dopravního inspektorátu Tachov,“ sdělila mluvčí policie Barbora Šmaterová.

„Záchranáři na místě ošetřili dvě ženy. Jedna žena bez zranění byla ponechána na místě, druhá žena cca 60 let utrpěla středně těžké zranění. Při vědomí byla transportována leteckou záchrannou službou na akutní příjem FN-Lochotín,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová. „Hasiči zajistili odpojení akumulátoru u osobního automobilu a zjišťovali možná zranění u cestujících ve vlaku. Evakuováno bylo 11 osob. Pro zajištění tepelného komfortu byl na místo povolán autobus HZS z požární stanice Plzeň Košutka. Byl také zajištěn prostor pro přistání vrtulníku LZS. Na místo byly povolány DRONY SIT pro zdokumentování místa události V tuto chvíli je místo události předáno hasičům ze Správy železnic,“ informoval za hasiče Michal Holeček.