Jiří Korn na jevišti DJKT! Zazpívá si tu v operetě od Bernsteina

foto: J. Faukner

PLZEŇ –  Diváci DJKT v Plzni se na konci sezony mohou těšit na uvedení jednoho z děl amerického uznávaného skladatele Leonarda Bernsteina. Tím kouskem bude komická opereta Candide a zahraje si v ní i zpěvák Jiří Korn.

Režie inscenace se zhostí Tomáš Ondřej Pilař, vizuální stránka je v rukou scénografa Petra Vítka a kostýmní návrhářky Evy Jiřikovské, choreografii vytvoří bývalý sólista plzeňského baletu Martin Šinták. Premiéra je naplánována na 10. června 2023 na Nové scéně DJKT.

Dílo zazní s českým překladem, ale písně zůstanou v originálním znění, tedy v angličtině. Titulní roli ztvární v alternaci Michal Bragagnolo, člen známého pěveckého kvarteta 4 tenoři, a Richard Samek, jako baronova dcera Cunegonde vystoupí Doubravka Součková či Jana Sibera, roli filozofa Panglosse přijal Jiří Korn, který stejnou roli hrál i v nastudování Státní opery Praha v roce 2006.

Opereta Candide zůstávající neprávem ve stínu skladatelova nejslavnějšího muzikálu vůbec West Side Story vznikla podle Voltairovy stejnojmenné povídky. Děj vypráví o naivním mladíkovi Candidovi, jenž vyrůstá na zámku svého strýce. Poté, co se zamiluje do baronovy dcery, je ze zámku vyhnán, a tím začíná jeho dlouhá cesta napříč celou zeměkoulí.

Vstupenky mohou diváci zakoupit od 14. dubna 2023 v pokladně předprodeje Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.