Rychlá jízda, nepoužívání pásů a alkohol i drogy! Trýznivá situace na našich silnicích

Ilustrační fotografie, zdroj: PČR

PLZEŇSKÝ KRAJ – Spoustu hříšníků za volantem nachytali za posledních 14 dní policisté z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v rámci čtyř dopravně bezpečnostních akcí.

V nich se zaměřovali na dodržování rychlosti a samozřejmě i ostatních platných předpisů. „Dopravní policisté zkontrolovali 692 řidičů a u 469 z nich zjistili porušení zákona. V 448 případech policisté přestupek vyřešili příkazem na místě v hodnotě 273 300 korun a 21 jich bylo oznámeno k projednání příslušnému správnímu orgánu. Jelikož pozornost policistů byla zaměřena na rychlost, tak porušení rychlostních limitů byla v 320 případech nejčastěji zjištěným přestupkem. 23 řidičů se při jízdě nepřipoutalo bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů užilo k jízdě vozidlo, které nemělo vyhovující technický stav. Policisté na dálnici zjistili dvaadvacet řidičů, kteří neměli uhrazen poplatek za její užití. Mobilní telefon při jízdě drželo 15 řidičů, čtyři usedli za volant pod vlivem návykových látek a čtyři bez řidičského oprávnění,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Vícero zpráv na téma kriminalita najdete na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.