Střet čtyř osobních aut ve Starém Plzenci

STARÝ PLZENEC – Dnes krátce před osmou hodinou ráno došlo na okraji Starého Plzence v Bezručově ulici k hromadné dopravní nehodě.

Řidička ročník 1994 jela s autem Škoda Citigo ulicí Bezručova ve Starém Plzenci směrem na Plzeň, kdy na konci obce chtěla odbočit vlevo. Při odbočování dávala přednost protijedoucímu vozidlu a v tu chvíli do ní narazil zezadu jedoucí řidič ročník 2004 v šedé Octavii s letními pneumatikami, který nepřizpůsobil rychlost jízdy. Ve snaze vyhnout se střetu pak částečně vjel do protisměru a tam se srazil s autem Mini Cooper řízeným řidičkou ročník 1976, která jela směrem od Plzně.

Do šedé Octavie pak ještě zezadu narazila modrá Octavia řízená řidičem ročník 1990, který také jel příliš rychle. „U všech účastníků nehody vyloučeno požití alkoholu dechovou zkouškou. Nehodou se dále zabývají dopravní policisté Plzeň-město,“ sdělil mluvčí policie Ondřej Hodan. „Hasiči zajistili místo nehody. Navázali komunikaci se zraněnými. Následně provedli likvidaci uniklých provozních kapalin. Komunikace je neprůjezdná,“ oznámil mluvčí hasičů Petr Poncar. „Záchranáři z místa transportovali tři osoby, ženu ročník 1994 a muže 19 let s lehčími zraněními do FN na Borech. Třetí zraněná žena ročník 1976 také s lehčími zraněními byla transportována do FN Lochotín,“ informovala mluvčí záchranky Mária Svobodová. „Od 9:48 byla komunikace opět zprůjezdněna,“ později zaktualizoval informace mluvčí Petr Poncar.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.