Paráda! Stravné v rokycanských základních školách zdražovat nebude

Ilustrační fotografie

ROKYCANSKO – V době neustálého zdražování a tím zvyšování rodinných životních nákladů přichází jedna pozitivní zpráva, která potěší zejména rodiče malých školáků.

Ceny stravného v rokycanských základních školách se měnit nebudou. „Rada města Rokycan vzala na vědomí nové kalkulace cen stravovacích služeb příspěvkových organizací platných pro rok 2023. Finanční limity na nákup potravin byly navýšeny o 20 % s účinností od 1. 2. 2023 vyhláškou č. 107/2005 Sb. o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů a školy toto mohly, ale nemusely využít k navýšení cen,“ informuje mluvčí města Rokycany Adriana Jarošová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Rokycanské základní školy, které provozují jídelny, tedy ZŠ Jižní předměstí a ZŠ T. G. Masaryka, cenu stravného nenavýšily. „K jedinému navýšení finančních limitů na nákup potravin v roce 2023 došlo zatím u Mateřské školy Rokycany, Školní ulice 642, a to v kategoriích dětských strávníků o 4 koruny. Mateřská škola Saská zatím zachovala původní ceny stravného,“ dodala mluvčí.