Zdrogovaný řidič na Domažlicku chtěl ujet policii. Marně!

Ilustrační fotografie, zdroj: Shutterstock

DOMAŽLICKO – Včera před třetí hodinou odpoledne došlo k dramatické události, když dvoučlenná hlídka policistů z Domažlic vykonávala běžnou dohledovou činnost.

V obci Kout na Šumavě je zaujal projíždějící Volkswagen Golf, který se chystali předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat jeho osádku. Řidič ale odmítl reagovat a naopak prudce sešlápl plyn a ve vysoké rychlosti mířil k obci Starec. „Těsně před samotnou obcí se policisté rozhodli využít takzvaný PIT manévr, který je využíván služebními vozidly s nainstalovaným předním rámem k zastavení pronásledovaného vozidla. Manévr byl úspěšný a šestatřicetiletému řidiči byla nasazena služební pouta,“ vylíčil policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

V autě s ním cestovali ještě další dva muži ve věku dvaatřiceti let. Jako důvod ujíždění policistům uvedl propadlou technickou kontrolu vozidla. Nicméně zanedlouho se ukázalo, že důvod byl úplně jiný, protože měl pozitivní orientační drogový test na amfetamin a THC. Následné lékařské vyšetření spojené s odběrem krve však řidič odmítl. „Na místo byl přivolán i policejní kynolog se služebním psem vycvičeným na vyhledávání drog, který ve vozidle objevil menší množství sušiny konopí. Celým případem se dále zabývají policisté z dopravního inspektorátu v Domažlicích, kteří v této věci evidují dva přestupky spáchané řidičem,“ uzavřel mluvčí.