Koukněte na ten úspěch! Sportovní anketu převálcovali domažličtí sportovci

Zdroj: archiv městyse Klenčí pod Čerchovem

DOMAŽLICE – Občané města Domažlice mají opět jeden důvod k hrdosti. Sportovci z chodské metropole ukázali své nesporné kvality a připravenost, protože dominovali v anketě Sportovec Domažlicka 2022.

Její výsledky byly vyhlášeny 3. března na slavnostním aktu v Klenčí pod Čerchovem. Vedení města oceněným sportovcům poděkovalo za vzornou reprezentaci. Přímo na místě tak učinili starosta Radek Wiesner a místostarosta Pavel Faschingbauer.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

V kategorii mládež do 18 let, ve které se neurčovalo pořadí, ale vybrala se desítka nejlepších, uspěli mladí sportovci Vanessa Kocková (gymnastika, Gymnastický klub Domažlice) a  David Váchal (plavání, SK Jiskra Domažlice).

Ve stejné věkové kategorii opanovaly soutěž družstev domažlické týmy.  První místo získal basketbalový klub Jiskra Domažlice U19 , druhé skončily gymnastky a bronzová příčka patří mladým fotbalistům TJ Jiskra Domažlice U9. Trenérem roku byl vyhlášen Josef Prettl (basketbal, SK Jiskra Domažlice).

Domažličtí sportovci se neztratili ani v kategorii dospělých jednotlivců.  Páté místo patří Janě Vojákové (atletika, Mílaři Domažlice), šesté Martině Kubalové (volejbal, Volejbal Domažlice) a desíté Miroslavu Hojdovi (fotbal, TJ Jiskra Domažlice, z. s.).

Stupně vítězů v kategorii kolektivů dospělých domažlické týmy zcela ovládly. Nejvyšší příčku obsadily domažlické volejbalistky (Volejbal Domažlice), stříbrnou basketbalisté (BK Jiskra Domažlice) a bronzovou atleti (Athletic Club Domažlice).

Do síně slávy byl uveden in memoriam Pavel Faschingbauer st. „Byl zakladatelem této ankety, která je pořádána už tři desítky let. Sedmkrát dosáhl titulu mistr ČSSR v krosu a v běhu na 5000 metrů, úspěšně reprezentoval naši republiku na mezinárodních soutěžích. Atletickým trenérem byl u reprezentačního družstva basketbalistů mužů i žen. Dvacet pět let byl předsedou tenisového oddílu v Domažlicích,“ píše se o jeho nesporných zásluhách na serveru města Domažlice.

Anketu zaštiťuje Svazek Domažlicko, večerem provázel moderátor Tomáš Budka, slavnost doplnilo vystoupení dudáka Václava Buršíka a domažlických gymnastek. Odkaz na fotogalerii předkládáme zde.