Biser Arichtev by byl rád dominantnější, ale doma k tomu nemá prostor!

Manželství herečky Veroniky Arichtevy (36) a režiséra Bisera Arichteva (46), je o soužití dvou individualit a silných osobností. Přesto jim to klape nejen doma, ale většinou i na place. 

Seznámili se před deseti lety při natáčení seriálu Vyprávěj, který Biser Arichtev režíroval, a přestože byl tehdy zadaný, s Veronikou se do sebe okamžitě zamilovali. „Samozřejmě jsem si myslela, že když budu mít režiséra, budu dostávat i krásné role. A nic,“ říká s nadsázkou Veronika. Od té doby spolu sice natočili ještě První republiku (2014–2018), ale od té doby až do začátku letošního roku, kdy točili seriál O mě se neboj, spolu nepracovali. A to ji ještě její manžel ani tentokrát nechtěl obsadit! Byl přesvědčený, že s malým dítětem si nemohou dovolit být oba tři měsíce celé dny na place. „Pak jedna z hereček nemohla jít na casting nahazovat texty, tak jsem šla místo ní, aby se ten casting nerušil. Poté Bisimu znovu volali z produkce, že by opravdu chtěli, abych tu roli dostala,“ líčí Veronika Arichteva, jak se přihodilo, že roli nakonec dostala.

Souboj eg

Biser Arichtev je synem bulharských rodičů, narodil se ale v Havířově. Typickou vlastností bulharských mužů je prý dominance. Vzhledem k tomu, že ani Veronika nevypadá jako nějaká puťka, zajímá jejich fanoušky většinou to, jak dokázali své dvě povahy sladit. „Dominantní Bisi je, jenže já bych nedokázala žít s člověkem, který si nestojí za svým názorem. Ale protože je starší a moudřejší a žije se mnou, tak ví, že občas je dobré ustoupit!“ přiznává Veronika s tím, že o různých národnostech kolují různé neopodstatněné smyšlenky. Její muž se prý nejvíc diví úsloví: Dřeš jako Bulhar!, protože on prý ještě neviděl Bulhara, který by se nějak udřel. „Bisi je ale pracovitý!“ dodává Veronika na obhajobu svého muže.

Vše šlo ráz na ráz

Do Vyprávěj nastoupila herečka v létě 2012 a už v říjnu se z ní a režiséra Bisera Arichteva stal pár. A to i přesto, že byli oba zadaní. „Bylo jasné, že mezi námi něco je, tak já jsem svůj vztah ukončila. Bisimu, jak už to tak u chlapů bývá, to trvalo o něco déle,“ popisuje dnes se smíchem Veronika. Takže prý spolu asi tři týdny randili hodně natajno, jak říká. „Pak se rozešel i on a zeptal se mě, co dělám na Vánoce. Já vždycky trávila svátky s rodinou a ani mě nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Jenže Bisi mi navrhl, abychom odjeli na dovolenou do Thajska,“ líčí herečka s tím, že v té době spolu byli oficiálně asi čtrnáct dní. Přesto na nabídku kývla. Brali se hned následující rok v srpnu.

Budou mít další?

Na první dítko si Veronika počkala sedm let od sňatku. Až v roce 2020 se jim narodil syna Luka Christo Arichtev (2,5). Jak sama přiznala, pracovní závazky měly u ní do té doby přednost před mateřskými pudy. Po narození syna ji nejvíc překvapilo, že chce ještě jedno miminko! A to i přesto, že se netají tím, že by nedokázala být jenom doma a snažit se být dobrá máma. Ke štěstí prostě potřebuje víc podnětů. Vzhledem k tomu, že si s manželem předloni zakoupili nádherné stavení z devatenáctého století v Uhříněvsi, které potřebuje rozsáhlou rekonstrukci. „Asi by bylo jednodušší tenhle domeček z roku 1890 srovnat se zemí, ale my jsme se do něj totálně zamilovali,“ přiznala herečka, která i s manželem zastává názor, že nemá smysl „ničit něco, co už má svoji historii a příběhy. „I když to jsou nervy a polyká to spoustu peněz, moc se na to těšíme!“