To nemohlo dopadnout dobře! Mladík bez řidičáku ukradl autobus a hned naboural

DOMAŽLICE – Svůj sen si chtěl splnit dvacetiletý mladík. Jeho velkou touhou vždy bylo usednout za volant autobusu a vyrazit na cesty. K  naplnění tohoto snu mělo dojít dne 16. ledna letošního roku krátce před půlnocí v Domažlicích.

Využil k tomu autobus zaparkovaný na autobusovém nádraží v Poděbradově ulici. Bez použití násilí si otevřel přední dveře a když ke své radosti zjistil, že se v zapalovací skříni nachází i klíč, autobus s nadšením nastartoval. Poté se rozjel a z prostor nádraží vyrazil na hlavní silnici. Při vyjíždění však nešikovně vjel autobusem vlevo mimo silnici a přední částí autobusu narazil do betonového květináče. Ani to však mladíka neodradilo ve svém odhodlání a pokračoval ve směru jízdy do ulice Prokopa Velikého. Následně odbočil doleva do Švabinského ulice, kde pro změnu narazil do svislé dopravní značky a následně s autobusem havaroval do travnatého svahu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

To už bylo na mladého muže moc. Jeho touhu řídit autobus náhle překonal strach a raději z místa nehody utekl. „Autobus zůstal stát odstavený napříč ulicí Švabinského, která se tak stala zcela neprůjezdnou. K vypátrání totožnosti podezřelého přispěla místní a osobní znalost domažlických policistů a zajištěné kamerové záznamy. Podezřelý se k uvedenému činu doznal, kdy uvedl, že si chtěl splnit sen a alespoň na chvilku se stát řidičem autobusu. Při plnění snu nezastavilo muže ani to, že není držitelem žádného řidičského oprávnění. Případem se nadále zabývají policisté z obvodního oddělení Domažlice, dopravní nehodu šetří domažličtí dopravní policisté,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Zdroj: PČR