Hrůza! Krutým způsobem usmrtil kotě! Prý ho kouslo do nosu a syčelo

Ilustrační fotografie, zdroj: Pixabay

KLATOVY – Obzvláště krutým a bezcitným způsobem se zachoval třicetiletý muž k malému kotěti, které ho mělo před tím kousnout do nosu a syčelo na něj.

Čin byl spáchán v listopadu v odpoledních hodinách loňského roku v kuchyni v bytě v Klatovech. Muž mrštil nebohým kotětem o zeď a když dopadlo na zem, ještě do něj dvakrát kopl. Pak ho zvedl ze země a zakroutil mu krkem. „Klatovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tohoto muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu týrání zvířat. Podle vypracovaného znaleckého posudku došlo k nitrolebnímu krvácení, přerušení krční páteře a míchy a za nepřiměřené bolesti kotě uhynulo. Svým jednáním úmyslně porušil zákaz týrání zvířat uvedený v zákoně na ochranu zvířat proti týrání a zákaz usmrcování zvířat ubitím, ubodáním nebo jiné metody, která zvířeti způsobí nepřiměřenou bolest nebo utrpení.  Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na dva roky až šest let,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.