Zapomeňte! Pivovarnictví už není výsadou mužů. Ženy v Česku pivo milují!

Ilustrační fotografie, zdroj: Plzeňský Prazdroj

PLZEŇSKÝ KRAJ – Pryč už jsou ty časy, kdy lahodný zlatavý mok, který tak proslavil Plzeň, býval hlavně záležitostí mužů. Časy se změnily a v pivě si našly velké zalíbení i naše ženy.

Stojí za tím z velké části i rostoucí kvalita nabízených služeb v hospodách a restauracích. „Sedm z deseti lidí oceňuje, že tuzemské hospody jsou v porovnání s minulostí útulnější. A přes 72 procent dotazovaných pozitivně hodnotí, že se v hospodách zlepšila čistota,“ říká mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář. Právě útulnost a čistota podniků jsou pro ženy zásadními důvody, podle čeho si vybírají restauraci či hospodu.

Nejdůležitější při volbě provozovny je pak pro ženy nabídka kvalitních jídel. „Rostoucí atraktivitu podniků potvrzuje i průzkum pivovaru, přes 60 procent dotázaných dnes vnímá hospody jako přátelštější prostředí pro ženy a 65 procent pak uvedlo, že hospody jsou mnohem více otevřené návštěvám celé rodiny,“ dále uvádí Zdeněk Kovář. „Průzkumu se účastnilo celkem 840 respondentů z řad lidí, kteří navštěvují gastronomická zařízení, rozdělených z poloviny na muže a ženy,“ dodává.

Zvyšující se obliba piva mezi ženami se přelévá i do jejich zvýšeného zájmu o tradičně mužské obory spojené s výrobou piva. „Z vysokých škol dnes přijímáme polovinu mužů a polovinu žen. Zastoupeny jsou i v dříve typických mužských odvětvích, jako jsou logistika, výroba nebo obchod. Dávno už neplatí, že je pivovarnictví výsadou můžu,“ dodává Ivana Pavlíčková, manažerka pro řízení talentů Plzeňského Prazdroje.