Úvěrový podvodník na Klatovsku si „napůjčoval“ přes čtvrt milionu korun

KLATOVY – Na způsob, jak přijít bezpracně k penězům, přišel dvaatřicetiletého muž. Bohužel se tak dostal do křížku se zákonem a skončil v rukách policie.

Klatovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání tohoto muže, kterého obvinili ze spáchání tří pokračujících trestných činů úvěrový podvod a z dalších dvou trestných činů úvěrový podvod. Obviněný během tří let při sjednávání pětadvaceti úvěrových smluv na dálku přes internet s různými úvěrovými společnostmi uváděl nepravdivé údaje o skutečnostech týkajících se jeho zaměstnání a také jeho čistého měsíčního příjmu.

Ty se nezakládaly na pravdě, neboť byl bez pracovního poměru a veden na úřadu práce. U několika úvěrových smluv uvedl nepravdivé údaje o osobě sjednávající tyto smlouvy, bez vědomí a souhlasu uvedl svého otce. „Takto získal celkem 259 tisíc korun pro svoji vlastní potřebu, kdy peníze byly vyplaceny na jeho bankovní účty. Některé úvěry splatil novým úvěrem, některé úvěry nesplácí. Obviněný je stíhaný na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová.