Vyryla kosočtverec na policejní auto a chtěla ujet. Nadýchala 2,56 promile

Ilustrační fotografie

KLATOVY – Na své činy asi není příliš pyšná pětatřicetiletá žena, která se doslova vyřádila na dvou policejních autech, která byla zaparkovaná na volně přístupném parkovišti v Klatovech.

Své dílo spáchala prstýnkem, který měla na prstu. Na jednom autě vyryla do laku a do reflexních polepů vodorovnou rýhu o délce 170 centimetrů na druhé vyryla kosočtverec, okolo kterého pak udělala ještě vlnovku. Poté nasedla do svého osobního auta tovární značky Škoda Octavia a chtěla odjet.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Byla však zastavena a kontrolována hlídkou policie. „Na výzvu se podrobila dechové zkoušce, zda není ovlivněna alkoholem. Odborné měření elektronickým přístrojem jí byla naměřena hodnota 2,56 promile alkoholu. S ohledem na pozitivní výsledek se žena dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Rozborem vzorku byla prokázána přítomnost alkoholu v krvi v množství 2,63 gramů na kilogram. Klatovští kriminalisté sdělili pětatřicetileté ženě podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Zdroj: PČR