V dubnu se to bude na Rokycansku akcemi doslova hemžit! Vyberete si?

Ilustrační fotografie, zdroj: Pixabay

ROKYCANY – O tom, že v Rokycanech a okolí nuda nebude, se můžete přesvědčit v níže uvedeném seznamu serveru města Rokycany. Najdete v něm bohatý výčet akcí, mezi kterými si můžete vybrat právě to svoji.

 

Přehled dubnových akcí:

 

Náš soused brouk

Do 25. června probíhá výstava fotografií Vlastimila Procházky (Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, nám. Josefa Urbana 141).

 

Velikonoce v Trianě

Do. 4. dubna probíhá prodejní výstava výrobků klientů Sociálně terapeutických dílen Pohodička v zasedací síni Triana. Výstava je otevřena od 9 do 17 hodin. Více www.charitarokycany.cz

 

Rokycanské ostří

V sobotu 1. dubna se koná VII. ročník závodu v krasobruslení Rokycanské ostří, kterého se zúčastní přes 200 závodníků. Veřejnost je srdečně vítána. Místo konání: Zimní stadion Rokycany, Josefa Růžičky 1018 (od 9 do 20 hodin).

 

Velikonoce v muzeu

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, pobočka Západočeského muzea v Plzni, zve společně s městem Rokycany na Velikonoce v muzeu. Akce se uskuteční v sobotu 1. dubna 2023 od 9 do 17 hodin. Zájemci si mohou vyzkoušet zdobení kraslic a perníčků, pletení pomlázek, pečení jidášů, tvorbu vizovického pečiva, práci v keramické dílničce a další činnosti.

Ve 14 hodin budou vyhlášeni vítězové jarní výtvarné soutěže žáků mateřských a základních škol. Vstupné: základní 40 Kč, zlevněné 20 Kč.

 

Jarní trhy v Hrádku (Hrádek – náměstí před DK)

V sobotu 1. dubna se konají Jarní trhy v Hrádku od 9 hodin, více najdete zde.

 

Neděle na ledě – 2. dubna

Na neděli 2. dubna město Rokycany společně s Krasobruslařským klubem Rokycany připravily celodenní program na Zimním stadionu k ukončení sezony, následně od pondělí začne rozpouštění ledu. Od 8.30 hodin je připraveno volné bruslení pro rodiče s dětmi do 10 let, protože byla poptávka po odděleném bruslení jen pro děti. Hlavní program začne v 15 hodin. Děti se mohou těšit na karneval na ledě, kdy mají vstup v masce zdarma. Od 16 hodin se představí krasobruslařky našeho rokycanského klubu. V 16.20 hodin vyhlásíme nejlepší masky Dětského karnevalu na ledě a předáme jim ceny od města. Poslední volné bruslení sezony začne v 17 hodin, potrvá do 18.30 hodin a vstupné je 50 korun, pro nebruslící doprovod 20 korun,“ pozval starosta města Rokycan Tomáš Rada.

 

Jiří Holub & Jan Červenka: Nepál – Manáslu – povídání o treku po Himalájích (DK Hrádek)

V úterý 4. dubna od 18 hodin je připravena přednáška Jiří Holub & Jan Červenka: Nepál – Manáslu – povídání o treku po Himalájích v DK Hrádek.

 

Velkopáteční cesta za pokladem

Dům dětí a mládeže Rokycany pořádá v pátek 7. dubna Velkopáteční cesta za pokladem. Start je mezi 13. a 14. hodinou od železničního mostu v Borku.

 

Povídky (p)od psa

Městská knihovna Rokycany připravila Povídky (p)od psa – slepičí polévku pro psí duše. Eva Mašková bude číst ze své nové knížky. Akce se koná ve čtvrtek 13. dubna 2023 od 16 hodin.

 

Křídla Rokycan

Muzeum Dr. B. Horáka v Rokycanech připravilo výstavu Křídla Rokycan – Letiště Rokycany – historie v obrazech. Vernisáž výstavy je naplánována na 13. dubna v 16 hodin.

 

Jarní setkání turistů Plzeňského kraje – Hrádek (Domažlice)

Dne 15.  dubna chystá KČT Rokycany turistickou akci Jarní setkání turistů Plzeňského kraje (bližší informace: okno kanceláře Profigeo Rokycany, Malé nám. 122)

 

Velikonoční pašijové hry

Klub komorní kultury v Městské knihovně Rokycany připravuje Velikonoční pašijové hry v neděli 16. dubna 2023 od 17 hodin na scéně knihovny na Masarykově náměstí.

 

prof. Jaroslav Čechura: Doba Rožmberků v historii hradu Zbiroh

Městský úřad Zbiroh chystá 17. dubna besedu Doba Rožmberků v historii hradu Zbiroh. Akce bude od 17 hodin v multifunkčním sále Městského úřadu Zbiroh.

 

Českoslovenští letci Rokycanska a Plzeňska v britském Královském letectvu

PhDr. Daniel Švec bude mít přednášku 20. dubna od 17 hodin Českoslovenští letci Rokycanska a Plzeňska v britském Královském letectvu v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech.

 

Jarní závod koloběžek pro děti i dospělé

Závod se koná 22. dubna v kempu v Ejpovicích, přihlášení je možné nejpozději do 20. dubna na stedry@ddmrokycany.cz. Více zde.

 

Rokycanský krpály 2023

Již VII. ročník amatérského závodu horských se uskuteční 23. dubna v areálu FC Rokycany. Více se dozvíte zde.

 

Pochod pro Hospic sv. Lazara v Plzni

V neděli 23. dubna můžete podpořit pochodem dobrou věc. (start: žst Rokycany 9:00 – 11:00 hod., cíl: Rokycany, park u Rakováčku, Šťáhlavská ul.  10:00 – 15:00 hod.)

KČT, odbor Prima parta Praha, 603 377 567

 

Pražské smyčcové duo     

V pondělí 24. dubna zahraje Pražské smyčcové duo (koncert 15. ročníku koncertního cyklu Kruhu přátel hudby Rokycany (Městský úřad Rokycany – obřadní síň, od 19 hodin).

 

Domažlice – Babylon – Pila – Trhanov

29. 4. Domažlice – Babylon – Pila – Trhanov – turistická akce KČT Rokycany (bližší informace: okno kanceláře Profigeo Rokycany, Malé nám. 122)

 

Zájezd do Safari parku Dvůr Králové

Pionýrská skupina Divoká Orlice Rokycany pořádá v sobotu 29. dubna zájezd pro děti do Safari parku ve Dvoře Králové, více zde.

 

Regionální přehlídka dětských folklorních souborů (DK Hrádek)

Klub TS Rokytka Rokycany pořádá Regionální přehlídku folklorních souborů v DK Hrádek v sobotu 29. dubna od 13 hodin. Více zde.