Zdeněk Godla létá mezi pracemi rychlostí 247 km v hodině! Policisté to nechápou

Invalida je černá komedie o kolosální pomstě a nejpevnějším přátelství. Divoké devadesátky. Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků, začínající organizovaný zločin. To je nový film se Zdeňkem Godlou v hlavní roli.

V devadesátých letech v anonymním maloměstě se odehrává příběh Laca, který je hrdý na svou profesi údržbáře místního muzea. Kvůli své výbušné povaze se ale ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. Začíná pomsta, jakou jste ještě neviděli. A poznáte přátelství, jaké by vás ani nenapadlo.

Zdeněk Godla krom natáčení v poslední době připravuje i zábavný pořad, který bude vycházet ze skutečných historek. Jednou z nich bude i ta o tom, jak mu sebrali papíry.  „Nejdřív mě chytli policajti, že jsem jel rychle. Řekli mi, že když mě chytnou do roka ještě jednou, vezmou mi řidičák. Koupil jsem si nového Superba, tak jsem ho chtěl vyzkoušet. Jel jsem po hradecké dálnici a vybržďoval mě bílej Superb. Říkal jsem si: blbeček a předjel jsem ho. On za mnou, zase mě předjel a najednou světla. Ty jo, to byli policajti. Jel jsem prý 247,“ popisuje jednu ze svých afér. Řidičák jim prý ale neodevzdal a pak ho chytili v Chomutově. „Někdo mě udal. Tak už mě nenechali jet, musel jsem volat kámošovi,“ vypráví Godla svoje oplétačky s policií s tím, že řidičský průkaz už má zpět.

Film Invalida režíroval Jonáš Karásek, který suverénně kombinuje akci s humorem, to vše zabaleno do atraktivního vizuálního obalu. Invalida je již třetí režisérův film, po komerčně úspěšných filmech Kandidát a Amnestie. Ve snímku se vedle Zdeňka Godly a Gregora Hološky představí i Klára Melíšková a také trio hvězd hudebního show-byznysu: Rytmus v roli romského lichváře, Majk Spirit a rapper VEC jako policisté. Nenechte si ujít bláznivý příběh naprosto nepravděpodobného akčního hrdiny a jeho snahy získat zpět svou rodinu.