Mají o ni zájem v Německu! Zdařilá výstava se z Domažlic stěhovala do Bavorska

Fotografie: Viktorie Janiurková

DOMAŽLICKO – Úspěšná výstava, která si svoji premiéru odbyla v loňské turistické sezoně v domažlickém Muzeu Chodska, se v nedávných dnech přestěhovala k našim bavorským sousedům.

Expozice návštěvníkům nabízí zejména zajímavé fotografie z více než stoleté historie Čerchova, nejstarší se datují až kolem roku 1895. Vernisáž se za našimi hranicemi uskutečnila v Georgssaal v partnerském městě Furth im Wald v pátek 31. března. Výstava nese název Čerchov – der Berg, der verbindet / Čerchov – hora, která spojuje a zahájil ji Hans Beer, waldmünchenský fotograf v třetí generaci. Ten zdědil archivy svého otce a dědečka a na výstavu poskytl fotografie ze své sbírky, které mapují období po roce 1939.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Předchozí léta mapují snímky z archivu domažlického muzea. „Furthský výstavní prostor bohužel nepojal úplně všechny exponáty z domažlické expozice, přesto jde o velmi reprezentativní soubor. K přítomným na páteční vernisáži promluvili také furthský místostarosta Franz Former a ředitel Muzea Chodska Josef Nejdl. Za město Domažlice se slavnostního uvedení výstavy zúčastnili místostarosta Pavel Faschingbauer a radní Lenka Bauerová,“ uvádí městský server. Na fotografie z vernisáže se můžete podívat zde.