Vykutálený podvodník si sjednal několik úvěrů na jméno své bývalky

KLATOVY – Nehoráznou míru drzosti projevili osmadvacetiletý muž spolu s osmatřicetiletou ženou, kteří poškodili celkem šest finančních společností, když si telefonicky sjednali úvěry pod cizím jménem.

To jméno patřilo bývalé přítelkyně vykutáleného podvodníka, jejíž osobní údaje měl z minulosti k dispozici, a která samozřejmě o jeho konání neměla potuchy. Již zmíněná osmatřicetiletá žena se při sjednávání několika úvěrů vydávala v telefonu za poškozenou, která se o celém podvodu dozvěděla ve chvíli, kdy jí finanční společnosti začaly upomínat ke splácení půjček. „Pachatelé si tímto způsobem postupně sjednali půjčky u několika společností ve výši 7.000, 20.000, 3.000, 3.000, 7.000 a 5.000 korun a způsobili tak poškozené ženě a úvěrovým společnostem škodu ve výši 45 tisíc korun. Částka však mohla být mnohem vyšší, dalších šest žádostí o půjčku jim totiž bylo ze strany poskytovatele úvěru zamítnuto. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu a věcí se nadále zabývají,“ sdělila mluvčí policie Iva Vršecká.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.