Plzeňští strážníci vyrazili na dětská hřiště a pískoviště s detektorem kovů

Zdroj: Městská policie Plzeň

PLZEŇ – Dětská hřiště a pískoviště v prvním plzeňském obvodu se během třetího a čtvrtého dubnového víkendu stala cílem plzeňských městských strážníků, na která se vydali patřičně vyzbrojeni detektorem kovů.

Při této preventivní akci nebyla naštěstí objevena žádná injekční jehla nebo obdobný nebezpečný infekční materiál. „Našli jsme několik mincí, kus drátu nebo třeba vyšívací jehlu,“ uvedl zástupce velitele obvodní služebny Plzeň-Lochotín Radek Bagoš. Kontrolní akce se na Jedničce dělá několikrát do roka, a to od jara do podzimu, tedy v čase, kdy si děti na hřištích nejvíce hrají. Strážníci důkladně prohlédli např. hřiště v okolí Košuteckého jezírka, pískoviště v Krašovské ulici, herní plochy v parku Zemník, pískoviště v ulici K Nivě, Na Poříčí nebo v Pálavské ulici.

Detektor kovů zakoupil pro potřeby strážníků již v roce 2015 první plzeňský obvod. „Myšlenkou je hlavně prevence. Jde především o bezpečnost našich dětí,“ podotkl místostarosta Jedničky Jiří Uhlík. Obvod se pravidelně stará o více než šest desítek dětských hřišť a sportovišť. Od prvního městského obvodu si přístroj i s obsluhujícím strážníkem pravidelně půjčuje Trojka, která na svých hřištích rovněž dělá podobné preventivní akce.