Valašskomeziříčská nemocnice zavřela covidárium na chirurgii. Odložené operace mohou začít

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V reakci na snižující se počet pacientů hospitalizovaných s covidem uzavřela valašskomeziříčská nemocnice covidové oddělení na chirurgii. V provozu tak zůstávají jen stanice a expektační ambulance na oddělení následné péče a částečně také na interně.

Zaměstnanci špitálu už přetváří chirurgii do původní podoby. K dispozici tu opět budou dvě lůžkové stanice. „V současné době na chirurgickém oddělení I. probíhá jeho sanace a nezbytné malování. Od příštího týdne budou prostory opět sloužit pacientům, kteří vyžadují lůžkovou péči v oboru chirurgie, jak tomu bylo před nástupem onemocnění covid-19. S tím je také spojeno spuštění plánované operativy,” říká vrchní sestra chirurgických oborů Karla Melichaříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V nemocnici stále zůstávají vyčleněny prostory pro covidové pacienty, jejichž počty mírně klesají. „Evidujeme do 20 hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19, kterým zdravotní stav prozatím neumožňuje pobyt v domácím prostředí,” upřesnila hlavní sestra Jana Pelikánová. Stále jsou také vyčleněna tři lůžka na JIP pro pacienty s covidem, kteří by vyžadovali intenzivní péči.