Dopravně bezpečnostní akce: Policisté se zaměří na nákladní auta a autobusy

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Prázdniny bývají specifické mimo jiné i zvýšeným provozem osobní dopravy spojené s přepravou osob, proto se od čtvrtka do pátku policisté zaměřují na řidiče autobusů i na nákladní dopravu.

Jihomoravští policisté ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu si mimo jiné všimli řidiče autobusu, který v rozporu s předpisy nezajel až k nástupišti autobusového nádraží Zvonařka. Při kontrole vyšlo najevo, že byla porušena i pravidla pro dobu jízdy a odpočinku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vzhledem k  únavným horkým dnům budou policisté dohlížet také na dodržování předepsané doby řízení, doby bezpečnostních přestávek, doby odpočinku a technický stav vozidel. Samozřejmě policisté nevynechají ani kontroly na zjištění přítomnosti alkoholu či jiných návykových látek u řidičů těchto vozidel, kontrolu předepsaných záznamů, dokladů a dodržování dalších předpisů, které se vztahují k dopravě.

Video na twitteru