Netradiční podzimní výlov na Kolínsku. Místo rybářů lovili tonoucí fordovku hasiči a potápěči!

KOLÍN – V úterý 11. října po sedmé hodině přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o potápějícím se osobním automobilu v rybníku v obci Štolmíř nedaleko Českého Brodu na Kolínsku. Co však nebylo jasné, zda se uvnitř vozidla nachází nějaký člověk.

Na místo se proto sjeli hasiči s vyprošťovacím automobilem a později také potápěči. Potápějící se vůz se nacházel uprostřed rybníka a z převážné části byl už potopený. Jak se záhy zjistilo, majitel vozidla byl v práci a uvnitř nikdo nebyl. Hasiči v suchých oblecích přesto celé vozidlo prohledali, aby byla stoprocentní jistota. Prozkoumali také nejbližší okolí rybníka, protože nebylo jasné, kdo vozidlo řídil a jak se do vody dostalo. Nic nového se ale nedozvěděli.

Modřanským potápěčům, kteří dorazili deset minut před osmou hodinou s technickým automobilem s barokomorou, se podařilo potopený vůz pod vodou zachytit a pomocí navijáku přitáhnout ke kraji rybníka. Pak ho jeřáb vyzdvihl z vody na břeh, kde byl předán majitelům. Záhadu tonoucího auta však hasiči dosud nevysvětlili.

Foto HZS SCK