Festival stavebnic a her ve Zlíně bude patřit fantazii a kreativitě

Foto: archiv Inspirace Zlín, z. s.

ZLÍN – Už podeváté bude budova 14|15 Baťova institutu hostit dvoudenní svátek stavebnic a hraček. Během 25. a 26. listopadu se představí téměř dvě desítky výrobců z celé České republiky, jejichž hračky si budete moct sami vyzkoušet a případně i zakoupit.

Novinkou na Festivalu stavebnic a her budou dřevné vzdělávací hračky od českého výrobce Ježpodi, který se zaměřuje na vzdělávací pomůcky do škol a školek. Návštěvníci si tak vyzkouší různé tematické skládačky, pomůcky pro čtenářskou gramotnost, Montessori pomůcky, skládačky k Hejného metodě, komunikační hry a mnoho dalších vzdělávacích her. Zcela poprvé přijede i JP Wood. Ten vyrábí dřevěné houpačky, senzomotorické pomůcky nebo playing boardy pro nejmenší děti.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návštěvníky s výtvarným cítěním potěší značka Maty Moves, která představí originální dřevěné deskové hry. Stavebnici dřevěných domečků a hradů přiveze společnost Domeczech. Tato malá rodinná firma vyrábí velké stavebnicové kusy, díky kterým vznikají hrady, vesnice a města a zaplní klidně celý pokojíček. Poslední novinkou jsou Dětské pomůcky, které se zaměřují na vzdělávací pomůcky, hračky a knihy pro děti a rodiče s handicapovanými dětmi.

Pestrá skladba stavebnic z plastů i ze dřeva

Zvláštní zónu budou tvořit designové stavebnice Toypex, které vynikají originálním spojovacím systémem, designem, barvami a nedají se běžně koupit v kamenných obchodech. Další stavebnice značky MAKURA jsou určeny pro kluky i holky. Jedinečný a originální systém skládání umožňuje stavět stavby všeho druhu. Při hře si dítě přirozeně rozvíjí fantazii, kreativitu a logické myšlení. Vše, co tyto sady stavebnic obsahují, je vyrobeno z kvalitního bukového dřeva a ze zdravotně nezávadných materiálů.

Dalším vystavovatelem je společnost Sluban, která představí kostičkovou hernu. Kostičky Sluban jsou kompatibilní s kostkami LEGO® a příjemná je jejich přívětivá cena. Po delší době na Festivalu stavebnic přivítáme tradiční stavebnici Seva, kterou si jistě dnešní rodiče budou pamatovat z mateřských škol. Zajímavostí je sledovat vývoj těchto kostiček, dnes jsou k dostání velmi pestré sety ke stavění i v nových a zářivějších barvách.

Festival stavebnic doplní deskové a logické hry

Společnost Recent Toys ukáže hlavolamy, které jsou velmi zajímavé svým nápaditým designem a barvami a také oblíbenou kuličkodráhu Hubelíno. Společnost Efko chystá novinky z deskových a společenských her. Velmi oblíbenými u dětí jsou logické hry, které na výstavu přiveze společnost Mindok. Jedná se o takzvané „smart hry“, které u dětí rozvíjí pozornost, paměť a logické myšlení. Nebudou chybět deskové hry a spousty novinek.

Deskové hry přiveze také společnost Piatnik, která rodinné deskové hry vyrábí již od roku 1824. Na akci se představí také hra Pexino, jejíž autorem je David Dubčák. Tato netradiční hra v sobě skrývá více akcí a možností než klasické pexeso. Letos se mohou těšit i fanoušci ježků v kleci. Do Zlína je přiveze Radek Micopulos, který se už léta zabývá výrobou těchto kvalitních kovových hlavolamů.

Festival můžete navštívit v pátek a v sobotu od 10 do 18 hodin. Vstupné vyjde na 70 korun, rodinné na 250 korun  Organizátorem je Inspirace Zlín, z. s.