Uprchlý vězeň si na svobodě užil pouhou hodinu. Teď mu k původnímu trestu hrozí 5 let navíc!

Ilustrační foto: unsplash

MLADÁ BOLESLAV – Uprchlého vězně z Benátek nad Jizerou policisté dopadli během hodiny. Tři trestné činy, co stačil během té doby napáchat, mu teď jeho pobyt  určitě nezkrátí.

Jen hodinu svobody si užil vězeň, který uprchnul z nestřeženého pracoviště v Benátkách nad Jizerou. Policistům se podařilo muže velmi rychle vypátrat.

Během krátké doby uprchlík stihnul z Benátek nad Jizerou odcizit osobní vozidlo, kterým se vydal směrem na Prahu. Jak policisté záhy zjistili, nejen že vozidlo odcizil, ale i řídil s platným zákazem řízení. Přitom ho měl „jen“ do ledna roku 2023. Stačilo vydržet. Navíc se ještě stihnul na cestu posilnit alkoholem.

Policisté muže vypátrali a zastavili na dálnici D10. Následně putoval zpátky do věznice v Jiřicích, kde si odpykává trest.

Na své konto si muž tak připsal 3 trestné činy, které na svobodě spáchal. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle tiskové mluvčí Barbory Schneeweissové může skončit ve vězení až o 5 let déle.