Kriminalita ve Středočeském kraji oproti loňsku stoupla, chybí 500 policistů!

Ilustrační foto

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Kriminalita ve středních Čechách oproti minulému roku stoupla přes 12 procent. Policisté řešili na území Středočeského kraje 19775 trestných činů. To je meziroční nárůst o 2150 skutků.

„Nejvíce registrované kriminality evidujeme, tak jako v minulém roce, v okrese Kladno, kde registrujeme 2843 skutků. Nejméně pak na okrese Rakovník celkem 715 skutků,“ uvedl krajský ředitel generál Václav Kučera.

Enormně narostla zejména kriminalita páchaná v kyberprostoru, a to napříč celou republikou. Ve Středočeském kraji v loňském roce zaevidovali nárůst tohoto druhu kriminality o více jak 128 %. „Proto vnímáme oblast kybernetické kriminality jako jednu z priorit na letošní rok,“ zdůraznil Kučera.

Aktuálně působí ve Středočeském kraji 3422 policistů. Podle generála Kučery by ale potřebovali o 500 policistů více. Minulý rok jsme přijali 187 policistů, 182 jich z různých důvodů odešlo, zejména do jiných krajů, nebo na jiné pozice z důvodu kariérního růstu,“ doplnil.

Jednou z náborových aktivit, kterou středočeská policie realizuje již více jak 5 let, je sportovně charitativní projekt „Přes bariéry s policií“.