Modernizace Slánské plovárny? Když se najde výrazně levnější varianta!

Modernizace plovárny - projekt ateliéru A11.cz

KLADNO – Modernizaci plovárny připravuje vedení města Slaný už několik let. Loni na podzim ale zastupitelé zahájení kompletní opravy neschválili. Důvod? Růst cen stavebních prací. Co bude s koupalištěm dál?

V současné podobě areál slánského letního koupaliště neodpovídá hygienickým ani provozním požadavkům. Proto bude podobně jako v minulých dvou letech i letos pro veřejnost uzavřen.

Radnice hledá řešení

Enormní nárůst odhadovaných nákladů z původních 60 milionů na téměř 160 milionů korun zastavil rekonstrukci letního koupaliště. Vedení radnice se plánů na jeho rekonstrukci nevzdává, jen podle starosty Martina Hrabánka hledá levnější cesty. Na lednovém zasedání zastupitelé odsouhlasili modernizaci plovárny na seznamu prioritních investic města.

Tři varianty

Jednou z možností je podle předsedy investičního výboru zastupitelstva Ladislav Peška snížit přísné nastavené podmínky pro výběrové řízení na zhotovitele stavby. To by mohlo vést k většímu zájmu o tendr a k nižší nabídnuté ceně.

Další variantou je rekonstruovat plovárnu po částech, například vstupní objekt do areálu s pokladnami a turnikety. Tak by na ně dosáhly i menší firmy, které by opět mohly nabídnout nižší cenu.

Existuje i třetí cesta. Tou je vypustit z původního projektu například tobogan či některé jiné plánované atrakce. Nebo na ně hledat dodavatele nikoliv v rámci celkové zakázky, ale také v samostatných výběrových řízeních. To by ale investici snížilo zřejmě málo – pouze v jednotkách milionů korun.

 

Foto: MĚÚ Slaný