Chlapi neblázněte! Řidič v opilosti ohrozil strážníky, pak škemral!

Ilustrační foto

KLADNO – Služba kladenských strážníků byla o víkendu napínavější než obvykle. Díky jejich rychlé reakci a profesionálnímu jednání však nedošlo k nehodě.

Hlídka projížděla ulicí Josefa Hory v služebním vozidle, když z vedlejší ulice vyjel řidič osobního vozidla, který ignoroval dopravní značku Dej přednost v jízdě. Bez ohledu na rychlost a bez rozhlédnutí přejel přes hlavní silnici. Řidič služebního vozu rychle dupnul na brzdu a strhnul řízení, aby zabránil střetu.

Jsme jenom lidi

Hlídka následně řidiče zastavila a vyzvala ho k předložení dokladů totožnosti. Z muže byl cítit alkohol na sto honů. Strážníci proto požadovali provedení dechové zkoušky. Řidič odmítl a snažil se hlídku uprosit, aby mu nedělala problémy: „Chlapi neblázněte, vždyť jsme jenom lidi a nemůžu přece přijít o řidičák.“ Když to na strážníky nezafungovalo, pokusil se utéct. Vratké nohy ho ale daleko nedonesly a upadl.

A drogy navrch?

Strážník mu pomohl na nohy a nasadil mu pouta, aby zabránil dalšímu pokusu o útěk. Při bezpečnostní prohlídce před nástupem do služebního vozu byla u muže nalezena bílá krystalická látka a průhledná nádoba s „něčím zeleným“. Řidiče si od strážníků převzali k dalšímu vyšetřování policisté.

Strážníci se v nebezpečné situaci potvrdili jako tvrdí profíci. Jejich rychlá reakce a schopnost zachovat klid zabránila možné nehodě a zajistila bezpečí pro další vozy na silnici.

Nález u zadrženého řidiče. Foto: MěP Kladno