BMW se hnalo bez řidiče. Ten se zraněný potácel po srážce s busem po silnici. Co se stalo?

Foto: Policie ČR

PRAHA – JIH – Ke střetu mladého muže s autobusem došlo 23.2. v 1:25 hod. v Senohrabech. Zatím není vůbec jasné, co se vlastně přihodilo.

Očití svědci tou dobou projížděli obcí Senohraby po silnici I/3 nedaleko u hotelu Sen. Všimli si proti nim jedoucího vozidla BMW X1 modré barvy bez řidiče! Po chvíli jízdy sjelo BMW do příkopu. Svědci začali okamžitě zjišťovat, co se stalo. Ve vozidle se skutečně nikdo nenacházel! Záhy nato uslyšeli náraz.

Těžce zraněný muž

Ve vozovce se pohyboval 23letý majitel vozidla BMW, kterého srazil autobus. Jeho řidič nedokázal střetu zabránit. Zraněný muž byl s vážnými zraněními letecky transportován do pražské nemocnice. Policisté nyní hledají svědky, kteří by pomohli objasnit situaci na místě a děj, který nehodě předcházel.

Vozidlo BMW mělo odřený pravý bok, jeho poškození ale nesouviselo s havárií do příkopu. Celé události mohl předcházet například střet s jiným vozidlem, vyhýbání se zvěři, mikro spánek, zdravotní indispozice či například střet se svodidly. To vše nyní bude předmětem šetření policistů z Prahy, stejně tak budou zjišťovat, zda řidič neusedl za volant pod vlivem alkoholu.

Nejasný scénář

Zatím je scénář události, která střetu autobusu s mužem předcházela, nejasný. Policisté by potřebovali vyslechnout případné svědky, kteří viděli, k čemu na místě před srážkou došlo. Další otázkou je, proč se vozidlo rozjelo bez řidiče a proč se muž na vozovce pohyboval.

Hledají se svědci

Pokud jste daným úsekem silnice I/3 u nájezdu od obce Senohraby (v těsné blízkosti hotelu Sen, GPS souřadnice -1066825/-724888) projížděli dnes po 1. hodině ranní a všimli jste si vozidla BMW nebo jeho řidiče ve vozovce, ozvěte se policistů na linku 158 nebo přímo policistům z Prahy venkov – JIH na tel. číslo 735 785 505.

Foto: Policie ČR