Na středočeské koleje zamíří flotila 22 nových RegioPanterů!

Ilustrační foto starší jednotky RegioPantera. Zdroj: ČD

STŘEDOČESKÝ KRAJ –- Na konci příštího roku vyjede na koleje ve středních Čechách 22 nových třívozových jednotek RegioPanter (EMU 240).

Nové jednotky zvýší přepravní kapacitu spojů na lince S4 z Prahy do Kralup nad Vltavou, kde v současnosti jezdí vlaky CityElefant.

Z Kolína až do Čáslavi

Na trase z Prahy do Kolína se plánuje prodloužení až do Čáslavi. Nové jednotky nahradí klasické soupravy s lokomotivou a staršími osobními vozy. Nasazení nových RegioPanterů uvolní část jednotek CityElefant, což posílí spoje na dalších tratích v Praze a Středočeském kraji.

Nové vlaky pojedou na trasy Praha – Kralupy nad Vltavou – Ústí nad Labem (linka S4/U4) a Praha – Kolín – Čáslav (spěšné vlaky R41). Vlaky mohou dosahovat maximální rychlosti 160 km/h. K výbavě patří i nejmodernější evropské zabezpečovací zařízení ETCS.

Komfort pro cestující

Cestující se mohou těšit na světlé a prostorné klimatizované interiéry s ergonomicky řešenými sedačkami, Wi-Fi připojením k internetu a elektrické zásuvky s napájecím napětím 230 V pro drobnou elektroniku. Sociální zařízení u nových RegioPanterů má uzavřený systém, který umožní použití i ve stanici. Jednotky mají bezbariérový přístup a také sklopný pult pro přebalování.

Jednotky bude možné je provozovat na stejnosměrné i střídavé napájecí soustavě.