Hodně neobvyklá neděle mladých kralupských basketbalistek. Z uvěznění jim pomohli hasiči!

Foto: BK Kralupy

MĚLNÍK – Do zapeklité situace se dostaly právě proběhlou neděli mladé basketbalistky týmu BK Kralupy junior.

Krátce před zahájením svého nedělního mistrovského zápasu na domácí palubovce zjistily, že se nemohou dostat z šatny. Se zaseknutým zámkem si správce haly neporadil a zámečnická pohotovost by dorazila za delší dobu. Co dělat?

O pomoc požádali kralupské profesionální hasiči, kteří sídlí nedaleko sportovního komplexu. A byl to dobrý nápad. Do tří minut byli na místě.

Nejrychlejší variantou pro vysvobození dívek bylo vyražení dveří, velitel družstva Vincent Keszi ale přišel s jiným nápadem – vysvobodit je malým oknem, které ústilo přímo ke vchodu do haly.

Pro mladé sportovkyně nebyl problém vylézt přes lavici a radiátor do otevřeného okna, kde už na ně čekal jeden z hasičů a pomohl jim protáhnout okenním otvorem. Pak za pomoci dalších dvou hasičů děvčata hbitě seskočila na zem. Ani nebylo nutné použít připravený žebřík.

Adrenalinem rozpumpované basketbalistky pak nastoupili do utkání, které výrazně vyhrály. A hasiči měli dost času, aby speciálním nářadím poškozený zámek otevřeli, aniž by došlo ke zničení celých dveří.

„Holky hrály skvěle, nevšední zážitek je namotivoval k parádnímu výkonu. Chtěla bych poděkovat rozhodčím a soupeři ASK Lovosice za zdržení začátku zapasu, které bylo nakonec díky pohotovému zásahu opravdu minimální. Největší díky celého týmu ovšem patří hasičům, že nám pomohli. Odvedli skutečně profesionální práci,“ dodala trenérka kralupských hráček Jiřina Němcová.

Foto: BK Kralupy