Cestování veřejnou dopravou od dubna v Mladé Boleslavi podraží!

Ilustrační foto: mbnet

MLADÁ BOLESLAV – Město přichází s nepříjemnou zprávou pro cestující v městské dopravě. Od dubna se totiž zvyší cena jízdného.

Základní cena, která dosud činila 16 korun, naroste o osm korun a vyjde tak na 24 korun. Pokud máte městskou kartu, cena se zvýší ze 14 na 21 korun.

Výhodný kupón

Nadále bude možné využívat zvýhodněný roční kupon za 1 000 korun. Takže pokud  využíváte MHD dvakrát denně v pracovních dnech po celý rok, vyjde vás jedna jízda na pouhé dvě koruny.

Studenti od 15 do 26 let budou muset také sáhnout hlouběji do peněženek. Jejich jízdné se od dubna zdraží z devíti na 13 korun.

Stále zdarma!

Naštěstí se stále zdarma projedou důchodci, děti do 15 let a lidé na mateřské a rodičovské dovolené, alespoň pro ně se nic nemění.

Cena jednotlivého jízdného se v MHD v Mladé Boleslavi zvyšovala naposledy v roce 2016. O aktualizaci ceníku MHD rozhodla na svém jednání 20. března městská rada.

Dopravní podnik Mladá Boleslav je ve vlastnictví města a má celkem 32 autobusů, které cestující vozí na 21 linkách, včetně rychlých spojů a speciální hokejové linky H. Loni přepravil 2,47 milionu cestujících.