V Kolíně se chystá nová příležitost pro mladé talentované hokejisty!

Ilustrační foto: web SCK

KOLÍN – Od příští sezóny bude v Kolíně fungovat Sportovní centrum mládeže (SCM) – lední hokej. Má podpořit a rozvíjet talentované hráče ve věku od 10 do 23 let.

SCM vybere 30 nejtalentovanějších hráčů napříč kategoriemi od 5. hokejové třídy až po juniory. Výběr se neomezí jen na hráče z klubu SC Kolín, ale i z dalších v okolí. Někteří z nich dostanou také šanci hostovat nebo střídavě startovat v partnerském klubu Mountfield Hradec Králové.

„Smyslem Sportovních center mládeže je podpora mimořádně talentovaných sportovců, kterým má umožnit rozvoj jejich individuálních dovedností.“ radní Milan Vácha

Projekt SCM je iniciativou hokejového klubu SC Kolín s dlouhou tradicí. V současné době má více než 200 dětí v různých kategoriích a některé z nich hrají nejvyšší soutěže. SCM by měl tyto hráče ještě více motivovat a rozvíjet jejich individuální dovednosti.

Projekt získal podporu Středočeského kraje, který poskytl dotaci ve výši 700 000 korun z krajského rozpočtu. Po roce se vyhodnotí. „Jde o pilotní projekt a po roce uvidíme, jak se osvědčil, “ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sport Milan Vácha.