Policie žádá o pomoc: Poznáváte muže, který na snímku vybírá z cizího účtu?

Foto: Policie ČR

NYMBURK – Zcela obyčejný prodej kočičích dvířek na internetovém bazaru se zvrhl v další kriminální příběh se stejnou zápletkou.

Vše začalo jako obvykle nevinně. Žena chtěla prodat kočičí dvířka na internetu. Na její nabídku zareagoval neznámý kupující. Po dalším jednání se dohodli na odeslání zboží přes doručovací společnost. Kupující poslal ženě e-mail s odkazem na stránku přepravní firmy a potvrzením o platbě.

Když ale prodávající klikla na odkaz a vyplnila přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví, podvodník získal přístup k jejímu účtu a provedl z něj dvě platby v celkové výši přes devět tisíc korun.

Policisté vysledovali pohyb peněz a kamery zaznamenaly výběr z bankomatu v Praze. Identita podvodníka však zůstává záhadou. Proto se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při identifikaci muže zachyceného na kameře bankomatu. Kdokoli, kdo má jakékoliv informace, je vyzván, aby kontaktoval policii na telefonním čísle 974 878 311 nebo na tísňové lince 158.

Policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podvodníkovi, který ženu okradl, hrozí až osm let za mřížemi.